Onkikilpailut käytiin Ukonniemessä

Ukonniemessä pidettiin onkikilpailu maanantaina 15. heinäkuuta 2024. Paikalle saapui arviolta parisenkymmentä osallistujaa, joista kymmenen sai saalista. Kilpailussa oli yksi sarja, ja sijoitukset määriteltiin kilpailijan kokonaissaaliin perusteella.

Kilpailu alkoi hyvässä hellesäässä, mutta puolessa välissä alkoi tuulla ja taivaalla näkyi uhkaavia pilviä. Vesisade ja ukkonen näyttivät olevan lähellä, ja tuomariston toimesta kilpailun keskeyttämistä harkittiin. Sade ja ukkonen kuitenkin väistyivät, ja kilpailu saatiin vietyä onnistuneesti päätökseen.

Kilpailun voittajaksi selviytyi kalastaja, jonka kokonaissaalis oli 1130 grammaa. Toiseksi tullut sai saaliikseen 980 grammaa ja kolmanneksi sijoittunut 920 grammaa. Voittaja palkittiin kahdella kahvipaketilla. Yhteensä kilpailijoiden kokonaissaalis punnittiin olevan 4770 grammaa.

Punnituksessa käytettiin Salter-merkkistä vaakaa, jonka viivaväli aiheutti hieman sekaannusta. Viivaväliksi luultiin 20 grammaa, vaikka todellisuudessa se oli 25 grammaa. Tämän virheen vuoksi tulokset ovat hieman alakanttiin, mutta kilpailun henki säilyi reiluna ja hyväntuulisena.